Om

Sigtuna Närradioförening

Kommunfullmäktiges sammanträden på Radio Sigtuna FM 88,2 MHz

 

Du kan lyssna på kommunfullmäktiges sammanträden på Radio Sigtuna 88,2. Sändningarna börjar klockan 18:30 med ärendegenomgång. Du kan också titta på fullmäktige på webb-TV. På www.sigtuna.se finns samtliga sammanträden sedan oktober 2004. Föredragningslistan kan läsas på ärendewebben eller hämtas i kommunhuset.

 

 

Om oss på Radio Sigtuna 88,2

 

PROGRAMLEDARE

 

Hans Ahlberg är ordförande i föreningen sedan 2013 och är också ansvarig för IT och teknik. Hans har sitt eget program "Privat med Hans" på fredagar (jämna veckor) klockan 18:00 och är även en av Danslyckans programledare i programmet "Danstimmen" på fredagar klockan 19:00.

 

Ulvi Ahlberg är ledamot i styrelsen sedan 2013 och är en av programledarna i "Danstimmen" som sänds på fredagar klockan 19:00.

 

Kjell Arnesson är vice ordförande och har varit med i Radio Sigtuna sedan 2006. Kjell sände "En timme dragspel" och "Frukostklubben". Kjell avslutade sina program i december 2016.

 

Jeanette Berglund är sekreterare i föreningen och har sitt eget program "Country & sån´t" på måndagar klockan 09:30. Jeanette har varit med i radion sedan 2013. Sedan 2015 är Jeanette också ansvarig för teknisk support och webbansvarig.

 

Lennart Berglund är kassör och även presentatör för programmet "Hänt på bygden" som sänds första måndagen i månaden klockan 18:00. Lennart har varit med i radion sedan 2013. Hösten 2015 började Lennart sända programmet "Har du hört den förut?" på fredagar (udda veckor) mellan 18:00-19:00. Lennart är också en av programledarna för programmet "Danstimmen" av och med föreningen Danslyckan.

 

Leif Hallin har varit verksam på Radio Sigtuna sedan 1998 och sänder programmet "Jazz etz" på onsdagar klockan 17:00 - 18:45.

 

Ted Hesselbom är chef för Sigtuna Museum & Art och Konsthall Märsta. Ted börjar sända sitt program "Sigtuna Museum & Art" måndagen den 15 juni 2015, klockan 18:00. Programmet sänds därefter tredje måndagen varje månad. Programserien har avslutats.

 

Bertil Jansson började på radion i januari 2018 och sänder sitt program "RetroResan" på tisdagar 09:30 - 10:30.

 

Johnny Johansson är ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. "SD Sigtuna närradio" beviljades sändningstillstånd av "Myndigheten för press, radio och tv" i juli 2017 och sände sitt första program 2017-08-29 som är "SD Sigtuna" på tisdagar (udda veckor) 18:00 - 19:00. Johnny har ett stort musikintresse och sänder också "Rock or Not" på tisdagar (udda veckor) 19:00 - 20:00.

 

Rune Ljungberg är suppleant i Radio Sigtuna och även ledamot i föreningen "Musik För Alla" som har sändningstillstånd på 88,2. Programmet "Förmiddag med Rune" kan du höra på fredagar klockan 09:30 - 11:30. Rune har varit med i Radio Sigtuna sedan 1999.

 

Luis Palma Aguirre är ny programledare sedan januari 2016. Luis är Life Coach och jobbar med och föreläser om personlig utveckling, motivation & inspiration. Premiären för Luis program "Av egen kraft" sändes torsdagen den 14:e januari 2016. Från januari 2017 sänder Luis sitt program på torsdagar klockan 09:30 - 11:30.

 

Annika Widnersson började hos oss på radion i januari 2018. Du kan lyssna på Annikas program "Elvis på mitt vis" första måndagen i månaden klockn 10:30 - 11:30.

 

 

Radioprogram

 

 

COUNTRY & SÅN´T

Jeanette bjuder på countrymusik och det som är "sån´t" kan vara gospel, till exempel.

 

 

HÄNT PÅ BYGDEN

Radio Sigtunas vandrande reportrar är med när det händer saker i vår kommun. Presentatör för programmet är Lennart Berglund.

 

ELVIS PÅ MITT VIS

Annika Widnersson presenterar Elvis på sitt vis med prat och musik. Vill du önska dig en favoritlåt av Elvis så skriv till Annika på elvispåmittvis@radiosigtuna.se.

 

SIGTUNA MUSEUM & ART

Ted Hesselbom bjuder på ett program om konst & historia, med musikinslag, utifrån Sigtuna kommun till världen utanför, då vi alla är en del av ett större sammanhang. Programmserien har avslutats.

 

RETRORESAN

RetroResan är en musikalisk utflykt i tid och rum bland Bertil Janssons favoritartister i några länder och på olika språk - mycket Brasilien - snabbt, långsamt mixat och det som han kan hitta. Kända låtar på udda språk har företräde så tipsa gärna Bertil på email: retroresan@radiosigtuna.se

 

SD SIGTUNA NÄRRADIO

Johnny Johansson sänder för SD Sigtuna,

Sverigedemokraterna i Sigtuna.

 

 

ROCK OR NOT

Johnny sänder rockmusik eller annat med en viss betoning på Chuck Berry och annan rockmusik från

1950-talet och framåt.

 

 

JAZZ ETZ

Leif betraktas som "Kungen inom jazz" och delar med sig av sitt rika jazzbibliotek av främst äldre årgång men även senare alster kan dyka upp i programmet.

 

 

AV EGEN KRAFT

Luis bjuder oss på ett interaktivt program som motiverar & insprierar. Önskemål från lyssnare om ämne & innehåll är välkomna. Hör av dig på avegenkraft@radiosigtuna.se

 

 

FÖRMIDDAG MED RUNE

Rune bjuder på allt från gamla 78-varvare till modern musik i sitt program. Du kan ringa och önska musik under sändningen 08 - 591 127 11 som Rune sedan letar upp i sitt digra musikarkiv.

 

 

HAR DU HÖRT DEN FÖRUT? (udda veckor)

Lennart bjuder på blandad musik från när och fjärran och kanske har du hört den förut.

 

 

PRIVAT MED HANS (jämna veckor)

Hans bjuder på "vad som helst". Det kan vara musik eller personliga intervjuer.

 

 

DANSTIMMEN

Föreningen "Danslyckan" spelar dansmusik och bjuder upp till "I afton dans".

 

SÖNDAGSREPRISEN

Uppehåll tills vidare pga brist på medel och sponsorer.

 

STYRELSEN 2017

 

 

ORDFÖRANDE Hans Ahlberg

 

 

VICE ORDFÖRANDE Kjell Arnesson

 

 

SEKRETERARE Jeanette Berglund

 

 

KASSÖR Lennart Berglund

 

 

LEDAMOT Ulvi Ahlberg

 

 

LEDAMOT Luis Palma Aguirre

 

 

LEDAMOT Björn Berglund

 

 

SUPPLEANT 1 Rune Ljungberg

 

 

SUPPLEANT 2 Jörgen Edman

 

 

RADIO SIGTUNA 88,2 - Sigtuna Närradioförening Telefon studio: 08 - 591 127 11 Copyright: Radio Sigtuna

Stockholmsvägen 25

195 34 MÄRSTA E-post: kontakt@radiosigtuna.se Uppdaterad februari 2018