Om

Sigtuna Närradioförening

Kommunfullmäktiges sammanträden på Radio Sigtuna FM 88,2 MHz

 

Du kan lyssna på kommunfullmäktiges sammanträden på Radio Sigtuna 88,2. Sändningarna börjar klockan 18:30, oftast sista torsdagen i månaden, med ärendegenomgång. Du kan också titta på fullmäktige på webb-TV. På www.sigtuna.se finns samtliga sammanträden sedan oktober 2004. Föredragningslistan kan läsas på ärendewebben eller hämtas i kommunhuset.

 

 

Om oss på Radio Sigtuna 88,2

PROGRAMLEDARE & STYRELSEN

 

Bertil Jansson Bertil började på radion i januari 2018 och valdes till ordförande på årsmötet 2018. Bertil sänder sitt program "Retroresan" på tisdagar 09:30 - 10:30 och från sommaren 2018 också en andra, äldre omgång på torsdagar 15:00 - 16:00.

 

Björn Berglund är ledamot i styrelsen sedan 2017 och hjälper till med teknisk support.

 

Jeanette Berglund är sekreterare i föreningen och har sitt eget program "Country & sån´t" på måndagar klockan 09:30 - 10:30. Jeanette har varit med i radion sedan 2013. Sedan 2015 är Jeanette också ansvarig för teknisk support och webbansvarig.

 

Lennart Berglund är kassör och även presentatör för programmet "Hänt på bygden" som sänds första måndagen i månaden klockan 18:00. Lennart har varit med i radion sedan 2013. Hösten 2015 började Lennart sända programmet "Har du hört den förut?" på fredagar (udda veckor) mellan 18:00-19:00. Lennart är också en av programledarna för programmet "Danstimmen" av och med föreningen Danslyckan.

 

Leif Hallin har varit verksam på Radio Sigtuna sedan 1998 och sänder programmet "Jazz etz" på onsdagar klockan 17:00 - 18:45.

 

Johnny Johansson kom till radion hösten 2017 och valdes till styrelseledamot 2018. Johnny sänder programmet "Route 66" - Vägen till Musiken i Era Hjärtan - på tisdagar (jämna veckor) 16:30 - 18:30 och repris av äldre program på udda veckor.

 

Rune Ljungberg är suppleant i Radio Sigtuna och även ledamot i föreningen "Musik För Alla" som har sändningstillstånd på 88,2. Programmet "Förmiddag med Rune" kan du höra på fredagar klockan 09:30 - 11:30. Rune har varit med i Radio Sigtuna sedan 1999.

 

Luis Palma Aguirre är ny programledare sedan januari 2016. Luis är Life Coach och jobbar med och föreläser om personlig utveckling, motivation & inspiration. Premiären för Luis program "Av egen kraft" sändes torsdagen den 14:e januari 2016. Från januari 2017 sänder Luis sitt program på torsdagar klockan 09:30 - 11:30.

 

Annika Widnersson började hos oss på radion i januari 2018. Du kan lyssna på Annikas program "Elvis på mitt vis" första måndagen i månaden klockan 10:30 - 11:30.

 

 

 

STYRELSEN 2018

 

 

ORDFÖRANDE Bertil Jansson

 

 

VICE ORDFÖRANDE

 

 

SEKRETERARE Jeanette Berglund

 

 

KASSÖR Lennart Berglund

 

 

LEDAMOT Luis Palma Aguirre

 

 

LEDAMOT Björn Berglund

 

 

LEDAMOT Johnny Johansson

 

 

SUPPLEANT 1 Rune Ljungberg

 

 

SUPPLEANT 2 Vakant

 

 

Om radioprogram

 

COUNTRY & SÅN´T

Jeanette bjuder på ursprunglig country & western från USA och ofta från countrymusikens begynnelse från 1920-talet och framåt. Och det som är "sån´t" kan vara bluegrass, gospel eller sånger som inspirerar, till exempel.

 

HÄNT PÅ BYGDEN

Radio Sigtunas vandrande reportrar är med när det händer saker i vår kommun. Presentatör för programmet är Lennart Berglund.

 

ELVIS PÅ MITT VIS

Annika Widnersson presenterar Elvis på sitt vis med prat och musik. Vill du önska dig en favoritlåt av Elvis så skriv till Annika på elvispamittvis@radiosigtuna.se.

 

RETRORESAN

RetroResan är en musikalisk utflykt i tid och rum bland Bertil Janssons favoritartister i några länder och på olika språk - mycket Brasilien - snabbt, långsamt mixat och det som han kan hitta. Kända låtar på udda språk har företräde så tipsa gärna Bertil på email: retroresan@radiosigtuna.se

 

ROUTE 66

Johnny sänder rockmusik med en viss betoning på Chuck Berry, country eller annan skön musik längs Route 66 - Vägen till Musiken i Era Hjärtan.

 

JAZZ ETZ

Leif betraktas som "Kungen inom jazz" och delar med sig av sitt rika jazzbibliotek av främst äldre årgång men även senare alster kan dyka upp i programmet.

 

AV EGEN KRAFT

Luis bjuder oss på ett interaktivt program som motiverar & insprierar. Önskemål från lyssnare om ämne & innehåll är välkomna. Hör av dig på avegenkraft@radiosigtuna.se

 

FÖRMIDDAG MED RUNE

Rune bjuder på allt från gamla 78-varvare till modern musik i sitt program. Du kan ringa och önska musik under sändningen 08_-_591_127_11 som Rune sedan letar upp i sitt digra musikarkiv.

 

HAR DU HÖRT DEN FÖRUT? (udda veckor)

Lennart bjuder på blandad musik från när och fjärran och kanske har du hört den förut.

 

DANSTIMMEN

Föreningen "Danslyckan" spelar dansmusik och bjuder upp till "I afton dans".

 

 

 

 

 

Avslutade program

 

SIGTUNA MUSEUM & ART

Ted Hesselbom bjuder på ett program om konst & historia, med musikinslag, utifrån Sigtuna kommun till världen utanför, då vi alla är en del av ett större sammanhang. Programmserien har avslutats.

 

PRIVAT MED HANS (jämna veckor)

Hans bjuder på "vad som helst". Det kan vara musik eller personliga intervjuer. Programserien har avslutats.

 

SÖNDAGSREPRISEN

Uppehåll tills vidare pga brist på pengar och sponsorer.

 

Sigtuna Närradioförening tillämpar Dataskyddsförordningen GDPR (2018-05-25)

 

  • Vi dokumenterar godkännande att medverka på bilder och med namn.
  • Vi använder bara förnamn om det räcker.
  • Vi följer upp att vi följer Dataskyddsförordningen på styrelsemöten.
  • Du kan när som helst begära förändring eller borttagande av bild eller uppgifter.

RADIO SIGTUNA 88,2 - Sigtuna Närradioförening Telefon studio: 08_-_591_127_11 Copyright: Radio Sigtuna

Stockholmsvägen 25

195 34 MÄRSTA E-post: kontakt@radiosigtuna.se Uppdaterad november 2018